Κίνα: Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Κίσινγκερ

Κίνα: Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Κίσινγκερ

Ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επισκέπτεται τακτικά τη χώρα αφότου άφησε τα καθήκοντά του.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ στο Πεκίνο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών συναντήθηκε με τον Σι στον κρατικό ξενώνα Ντιάογιουταϊ, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνομιλίες.

Ο 100ετής κ. Κίσινγκερ έχει επίσης συναντηθεί με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας Γουάνγκ Γι και με τον Κινέζο υπουργό Αμυνας Λι Σανγκφού τις τελευταίες ημέρες, που βρίσκεται στο Πεκίνο.

Ο κ. Κίσινγκερ υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στις κυβερνήσεις των προέδρων Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ και έπαιξε βασικό διπλωματικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου τη δεκαετία του 1970.

Η Ουάσιγκτον είπε ότι γνώριζε για το ταξίδι του κ. Κίσινγκερ στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, αλλά σημείωσε ότι δεν ενεργούσε για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο κ. Κίσινγκερ επισκέπτεται τακτικά την Κίνα από τότε που άφησε τα καθήκοντά του.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT