Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, διαβεβαιώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον

Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, διαβεβαιώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον

Η Ρωσία διεμήνυσε χθες ότι όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων και ότι οι χώρες υπό τη σημαία των οποίων πλέουν τα πλοία αυτά θα θεωρούνται «μέρος της σύρραξης».

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, διαβεβαίωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.

Την Τετάρτη η Ρωσία ανέφερε ότι όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων, και ότι οι χώρες υπό τη σημαία των οποίων πλέουν τα πλοία αυτά θα θεωρούνται «μέρος της σύρραξης» στο πλευρό της Ουκρανίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η Ρωσία μπορεί να διευρύνει τους στόχους της και, εκτός από τις αποθήκες σιτηρών στην Ουκρανία, να εξαπολύσει επιθέσεις και κατά εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT