Κίνα: Ο καύσωνας ξαναφέρνει στη μόδα το… facekini

Κίνα: Ο καύσωνας ξαναφέρνει στη μόδα το… facekini

Ένα παλιότερο αξεσουάρ που καλύπτει όλο το κεφάλι πλην ματιών και μύτης, αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα τάση στη μόδα στη… «φλεγόμενη» λόγω καύσωνα Κίνα είναι το λεγόμενο facekini

Με τον υδράργυρο σταθερά άνω των 35 βαθμών Κελσίου και την αισθητή θερμοκρασία πολύ μεγαλύτερη, ντόπιοι και τουρίστες καταφεύγουν σε ό,τι μπορούν, από φορητά ανεμιστηράκια και καπέλα, για να προφυλαχθούν. Μάλιστα, προ ημερών, το 12 μέτρων θερμόμετρο στα όρη Φλέιμινγκ στη Σιντζιάνγκ έδειξε την ασύλληπτη τιμή των 80 βαθμών Κελσίου. 

Στην θερμή αυτή συγκυρία, ένα παλιότερο αξεσουάρ που καλύπτει όλο το κεφάλι πλην ματιών και μύτης, αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές. 

Κίνα: Ο καύσωνας ξαναφέρνει στη μόδα το… facekini-1
Φωτ.: ΕΡΑ

Κίνα: Ο καύσωνας ξαναφέρνει στη μόδα το… facekini-2
Φωτ.: ΕΡΑ

Το φεϊσκίνι (που συνδυάζει τις λέξεις face, πρόσωπο και το δεύτερο μισό του μπικίνι) κατασκευάζεται από ελαφρύ, ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία ύφασμα και συνοδεύεται από μανίκια που καλύπτουν τα χέρια, καπέλο και ενίοτε γιλέκο. 

«Σε σύγκριση με πριν την πανδημία, δύο-τρία χρόνια πριν, φέτος οι πωλήσεις είναι πολύ, πολύ καλύτερες» αναφέρε ο Γουάνγκ, καταστηματάρχης καπέλων και αξεσουάρ για τον ήλιο και τη ζέστη. 

Κίνα: Ο καύσωνας ξαναφέρνει στη μόδα το… facekini-3
Φωτ.: ΕΡΑ

Πολλές γυναίκες στην Ασία χρησιμοποιούν τα φεϊσκίνις όχι μόνο για προστασία από τον ήλιο, αλλά και επειδή θέλουν το δέρμα τους λευκό. 

Πηγή: Guardian/Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT