Εκλογές στην Ισπανία: Ξένοι ηγέτες, πρώην και νυν, «ψηφίζουν» Σάντσεθ

Εκλογές στην Ισπανία: Ξένοι ηγέτες, πρώην και νυν, «ψηφίζουν» Σάντσεθ

Ντελόρ, Σολτς, Κόστα, Λούλα, Μπράουν και Παπανδρέου υπογράφουν μανιφέστο στήριξης του Πέδρο Σάντσεθ ενόψει των εκλογών που διεξάγονται αύριο, 23 Ιουλίου, στην Ισπανία.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόψει των εκλογών που διεξάγονται αύριο, 23 Ιουλίου, στην Ισπανία, ηγέτες και προσωπικότητες του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου υπογράφουν μανιφέστο στήριξης του Πέδρο Σάντσεθ.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν ο Ζακ Ντελόρ, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, οι πρώην πρωθυπουργοί Γκόρντον Μπράουν και Γιώργος Παπανδρέου κ.ά.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «η σημασία αυτών των εκλογών είναι αδιαμφισβήτητη» γιατί «ο κόσμος και ιδιαίτερα η Ευρώπη υποφέρει από ένα άνευ προηγουμένου κύμα συντηρητικοποίησης».

«Σε αυτά τα ταραχώδη χρόνια, οι κυβερνήσεις του Πέντρο Σάντσεθ ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν με πολιτικές που βασίζονται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Και έχουν δείξει ότι είναι δυνατό να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς να αποδυναμωθεί το κράτος πρόνοιας ή να θυσιαστούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ή η προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνουν στο κείμενό τους οι υπογράφοντες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT