Ουκρανία: Επιτυχής απόκρουση ρωσικής επίθεσης από αέρος κατά του Κιέβου

Ουκρανία: Επιτυχής απόκρουση ρωσικής επίθεσης από αέρος κατά του Κιέβου

Ολα τα ιρανικής κατασκευής ντρόουν καταστράφηκαν, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία εξαπέλυσε την έκτη αεροπορική της επίθεση αυτό το μήνα στο Κίεβο τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, με τον συναγερμό για αεροπορική επιδρομή να ακούγεται για περισσότερες από τρεις ώρες πάνω από την πόλη και το ανατολικό μισό της χώρας.

Η Ρωσία επιτέθηκε στο Κίεβο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής και με βάση τις πρώτες πληροφορίες όλα τα drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Oλοι οι αεροπορικοί στόχοι εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν κατά την προσέγγιση στο Κίεβο έγκαιρα από τις δυνάμεις και τα μέσα αεράμυνας», έγραψε ο κ. Πόπκο.

Δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές ζημιές, αν και οι πληροφορίες εξακολουθούν να συλλέγονται, πρόσθεσε.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούσαν για περισσότερες από τρεις ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ουκρανίας από περίπου τη 1.40 π.μ. (ώρα τοπική και Ελλάδος), ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας φαίνεται να είναι ολοένα και πιο αποτελεσματικές, εξοπλισμένες πλέον με ικανές συστοιχίες από τη Δύση που προστατεύουν ικανοποιητικά τη χώρα από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στις 5.30 π.μ. η Πολεμική Αεροπορία είπε στο κανάλι της στο Telegram ότι υπήρχε νέα απειλή επιθέσεων στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας με χρήση βαλλιστικών όπλων και εξέδωσε προειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής για αυτές τις περιοχές.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT