ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Εχουμε καθυστερήσει στην αντεπίθεση – Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ρωσικούς στόχους

ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Εχουμε καθυστερήσει στην αντεπίθεση – Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ρωσικούς στόχους

Κράτος-τρομοκράτης η Ρωσία, λέει ο Ολέξιι Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ δήλωσε στο CNN ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί επιθέσεις στη ρωσοκρατούμενη Κριμαία και στη γέφυρα Κερτς που τη συνδέει με τη Ρωσία, ενώ παραδέχθηκε ότι το σχέδιο της Ουκρανίας για την αντεπίθεσή της έχει καθυστερήσει.

Καθώς η Ρωσία έπληξε τη νότια πόλη της Οδησσού και τη γύρω περιοχή την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία συνέχισε να πραγματοποιεί πλήγματα εντός της Κριμαίας. Την περασμένη Τρίτη, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν μια αποθήκη πυρομαχικών, μόλις μια εβδομάδα αφότου θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τη γέφυρα του Κερτς.

Ερωτηθείς εάν ο στόχος της Ουκρανίας είναι να απενεργοποιήσει οριστικά τη γέφυρα, ο κ. Ρέζνικοφ απάντησε: «Είναι φυσιολογική τακτική να καταστρέφεις τις γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού σου για να σταματήσεις τις επιλογές για να πάρεις περισσότερα πυρομαχικά, να πάρεις περισσότερα καύσιμα, να πάρεις περισσότερη τροφή κλπ. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τακτικές εναντίον τους».

Ο κ. Ρέζνικοφ κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι λειτουργεί ως «τρομοκρατικό κράτος».

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν οδήγησε ακόμη σε σημαντικές ανακτήσεις εδαφών, παρά το γεγονός ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δώρισαν βοήθεια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσουν τη στρατιωτική δύναμη του Κιέβου και εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες στρατιώτες.

ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Εχουμε καθυστερήσει στην αντεπίθεση – Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ρωσικούς στόχους-1

Ο κ. Ρέζνικοφ, ωστόσο, επέμεινε ότι η επιχείρηση «πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο», λέγοντας: «Οι στρατηγοί μας, οι διοικητές μας, βλέπουν την πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Και πάλι, πρέπει να επαναλάβω ότι η κύρια αξία για εμάς είναι η ζωή για τους στρατιώτες μας».

Ερωτηθείς όμως εάν το σχέδιο έχει καθυστερήσει, παραδέχτηκε ότι όντως έχει καθυστερήσει.

Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις μπορέσουν να διαπεράσουν με επιτυχία τις σημαντικές αμυντικές γραμμές της Μόσχας κατά μήκος της ακτογραμμής της Ουκρανικής Θάλασσας του Αζόφ που συνδέει την Κριμαία με το Ντονμπάς, ο κ. Ρέζνικοφ είπε ότι θα ήταν «ένα καλό αποτέλεσμα» για το Κίεβο.

«Πρέπει να το κάνουμε σκεπτόμενοι τις ζωές των στρατιωτών μας αντί για τους Ρώσους. Χρησιμοποιούν τους στρατιώτες ως τροφή για κανόνια. Είναι πόλεμος και νομίζω ότι θα δείξουμε ξανά στον κόσμο ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε, αναφερόμενος στην ανάκτηση της Ουκρανίας εδαφών στις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT