Ολλανδία: Η πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο μπορεί να διαρκέσει ημέρες

Ολλανδία: Η πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο μπορεί να διαρκέσει ημέρες

Η πυρκαγιά στο πλοίο που μεταφέρει 3.000 οχήματα έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών άλλων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πυρκαγιά που μαίνεται σε φορτηγό πλοίο ανοικτά των ολλανδικών ακτών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο το λιμενικό σώμα της χώρας.

Ενα μέλος του πληρώματος έχει χάσει την ζωή του και πολλά έχουν τραυματισθεί, καθώς η εκδήλωση της πυρκαγιάς ανάγκασε το πλήρωμα να πηδήξει στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την ολλανδική ακτοφυλακή, σκάφη και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρυνθούν τα 23 μέλη του πληρώματος από το πλοίο, αφού δεν κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρουσιάζεται ένα σύννεφο γκρίζου καπνού να παρασύρεται πάνω από τη θάλασσα.

Tο πλοίο μήκους 199 μέτρων ρυμουλκήθηκε επιτυχώς έξω από τις θαλάσσιες οδούς νωρίς σήμερα, μετέδωσε ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS. 

Το Fremantle Highway – ένα πλοίο που μεταφέρει οχήματα – τη στιγμή που τυλίχθηκε στις φλόγες μετέφερε σχεδόν 3.000 αυτοκίνητα, 25 από αυτά ηλεκτρικά, από το γερμανικό λιμάνι της Βρέμης στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται, ότι αιτία της καταστροφής αποτέλεσε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT