ΗΠΑ: Νέα αύξηση των επιτοκίων ανακοίνωσε η Fed – Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001

ΗΠΑ: Νέα αύξηση των επιτοκίων ανακοίνωσε η Fed – Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001

Η αύξηση αυτή είναι η 11η από τον Μάρτιο του 2022 και έπειτα.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση των επιτοκίων, μετά από μια παύση που είχε κάνει τον Ιούνιο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα συνεχίσει αυτήν την πολιτική την οποία εφαρμόζει εδώ και ενάμιση χρόνο με στόχο να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Το βασικό επιτόκιο αυξήθηκε κατά 25 μονάδες βάσης και κυμαίνεται πλέον στο 5,25 – 5,50%, στο υψηλότερο επίπεδο δηλαδή στο οποίο έχει κινηθεί μετά τον Ιανουάριο του 2001.

Η αύξηση αυτή είναι η 11η από τον Μάρτιο του 2022 και η ηγεσία της Fed δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της εάν υπάρχει πρόθεση να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2021, στο 3% σε ετήσια βάση. Παραμένει ωστόσο πάνω από τον στόχο του 2%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός (δηλαδή χωρίς τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας) παραμένει στο 4,8% σε ετήσια βάση. Η τιμή των ακινήτων, δε, συνεχίζει να αυξάνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT