Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Πύραυλος που εκτόξευσε ρωσικό πλοίο εν μέσω καταιγίδας σκότωσε φρουρό ασφαλείας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία έπληξε τις λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Οδησσού, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη, με πυραυλική επίθεση, σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας και καταστρέφοντας έναν τερματικό σταθμό φορτίου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Τα λιμάνια της Οδησσού είναι τακτικοί στόχοι ρωσικών επιθέσεων αφότου η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα αποσύρθηκε από την πρωτοβουλία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, τη συμφωνία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ, η οποία επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Οδησσού για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού Ολεχ Κίπερ δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Kalibr σε ένα από τα λιμάνια της πόλης από ένα υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα. Είπε ότι ένα κτίριο ασφαλείας καταστράφηκε και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να καταρρίψει τους πυραύλους Kalibr, αν και είπε ότι κατέρριψε οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Η Νατάλια Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, είπε ότι μια καταιγίδα τη νύχτα της Τετάρτης βοήθησε τη Ρωσία στην επίθεση στην Οδησσό.

«Ο εχθρός εκμεταλλεύτηκε τις καιρικές συνθήκες και εκτόξευσε τον πύραυλο κατά τη διάρκεια της βροντής και του ανέμου και σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος για να δυσκολέψει τον εντοπισμό του», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT