Περιμένοντας τον καύσωνα: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί «υπαρξιακή απειλή», λέει ο Μπάιντεν

Περιμένοντας τον καύσωνα: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί «υπαρξιακή απειλή», λέει ο Μπάιντεν

Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει αυτές τις ημέρες μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, επηρεάζοντας περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια «υπαρξιακή απειλή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς περίπου οι μισοί Αμερικανοί αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κύμα καύσωνα που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να αρνείται ακόμη κάποιος τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως η περίοδος της υπερθέρμανσης του πλανήτη τελείωσε και ότι «η εποχή του παγκόσμιου βρασμού έφτασε», ενώ επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σε δηλώσεις στις οποίες προχώρησε από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ζήτησε από την υπουργό Εργασίας Τζούλι Σου να εκδώσει έκτακτη προειδοποίηση λόγω καύσωνα για την προστασία εργαζομένων.

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι η αμερικανική Δασική Υπηρεσία θα δώσει επιχορηγήσεις ύψους 1 δισ. δολ. για να βοηθήσει πόλεις να φυτέψουν δέντρα σε μια προσπάθεια μείωσης των θερμοκρασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT