O Mιτς ΜακΚόνελ παραμένει επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία έως το 2026

O Mιτς ΜακΚόνελ παραμένει επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία έως το 2026

Ο ΜακΚόνελ, που κατέχει τη θέση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία από το 2005, είναι παράλληλα και ο μακροβιότερος γερουσιαστής στη θέση αυτή

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οεπικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, σχεδιάζει να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις εκλογές του 2024, δύο ημέρες αφότου πάγωσε για αρκετά δευτερόλεπτα μπροστά στις κάμερες.

Το CNN, επικαλούμενο το γραφείο του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών, ανέφερε ότι ο 81χρονος πολιτικός θα ολοκληρώσει τη θητεία που ξεκίνησε το 2020 έως το τέλος της, δηλαδή το 2026. 

Την ώρα που έκανε τον εναρκτήριο σχολιασμό του, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Γερουσία σταμάτησε ξαφνικά να μιλάει, με τους συναδέλφους και συνεργάτες του να τον ρωτούν αν αισθάνεται καλά. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε από τον χώρο.  

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ΜακΚόνελ επέστρεψε στη συνέντευξη Τύπου μόνος του. Οταν ρωτήθηκε για την υγεία του, είπε πως είναι καλά, όπως αναφέρει το NBCNEWS.

Υπενθυμίζεται πως ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Γερουσία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από πτώση του σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον.

Ο ΜακΚόνελ, από το Κεντάκι, που κατέχει τη θέση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία από το 2005, είναι παράλληλα και ο μακροβιότερος γερουσιαστής στη θέση αυτή. 

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 1977 ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάικ Μάνσφιλντ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT