Φιντάν για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Η επικύρωση θα γίνει σε συντονισμό με την Ουγγαρία

Φιντάν για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Η επικύρωση θα γίνει σε συντονισμό με την Ουγγαρία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, βρέθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ που ακόμη εκκρεμεί, αν και έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες από τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, υποστήριξε σήμερα ότι η χώρα του συντονίζεται με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν στο θέμα της επικύρωσης αυτής της ένταξης.

Υπενθυμίζεται ότι από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μόνο δύο, η Τουρκία και η Ουγγαρία, ακόμη δεν έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία, με την Άγκυρα να αφήνει, από την πλευρά της, να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το θέμα θα συζητηθεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση τον ερχόμενο Οκτώβριο, δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σήμερα από τη Βουδαπέστη την οποία επισκέφθηκε.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ωστόσο ότι η Αγκυρα αναμένει να γίνουν και άλλα, επιπλέον βήματα από την πλευρά της Στοκχόλμης στο μέτωπο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. 

Με πληροφορίες από Reuters   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT