Mπαράζ εκρήξεων στις ρωσικές πόλεις Ταγκανρόγκ και Σαμάρα

Mπαράζ εκρήξεων στις ρωσικές πόλεις Ταγκανρόγκ και Σαμάρα

Το Ταγκανρόγκ βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, στον δρόμο που οδηγεί στη Μαριούπολη, ενώ η Σαμάρα βρίσκεται περίπου 900 χλμ ανατολικά της Μόσχας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε ουκρανικό πύραυλο τα θραύσματα του οποίου έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ, ενώ λίγο αργότερα υπήρξαν αναφορές για δεύτερη έκρηξη στην πόλη Σαμάρα. 

«Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον οικιστικών υποδομών στο Ταγκανρόγκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στο Telegram, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τον πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου «έπεσαν στην πόλη».

«Ενας πύραυλος πιθανότατα εξερράγη στο κέντρο του Ταγκανρόγκ», δήλωσε στο Telegram ο Βασίλι Γκόλουμπεφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ, όπου βρίσκεται αυτή η πόλη των 250.000 κατοίκων. «Μέχρι στιγμής, 15 άνθρωποι (…) έχουν τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα γυαλιού», τόνισε, προσθέτοντας ότι ζημιές έχουν υποστεί ένα μουσείο και ότι έσπασαν τα παράθυρα μιας πολυκατοικίας.

Το Ταγκανρόγκ βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, στον δρόμο που οδηγεί στη Μαριούπολη, την ουκρανική πόλη που τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων μετά την πολιορκία της το 2022.

Λίγο αργότερα ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο διυλιστήριο πετρελαίου στη Σαμάρα, όπως δήλωσε μέλος της Ρωσικής Δούμας, σύμφωνα με το Sky News.

«Μια έκρηξη συγκλόνισε το διυλιστήριο πετρελαίου Kuibyshev στη Σαμάρα σήμερα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Οπως είπε ο Ρώσος βουλευτής, κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη ενώ δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Το διυλιστήριο Kuibyshev, το οποίο δημιουργήθηκε το 1945, είναι μια από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές επιχειρήσεις στην περιοχή της Samara.

Περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, πιο βορειοδυτικά, ιδίως αυτή του Μπέλγκοροντ, γίνονται τακτικά στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών.

Οι ρωσικές αρχές ανακοινώνουν επίσης συχνά την καταστροφή ουκρανικών drones. Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε σήμερα ότι αναχαίτισε ένα drone στην περιφέρεια της Μόσχας.

Η ρωσική πρωτεύουσα και η περιφέρειά της, 500 και πλέον χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, έχει ήδη γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων με drones, ένα από τα οποία έφθασε στο Κρεμλίνο τον Μάιο.

Mε πληροφορίες από Sky News, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT