Μεγάλος χρηματοδότης του Τραμπ στράφηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Μεγάλος χρηματοδότης του Τραμπ στράφηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Ρεπουμπλικάνοι δωρητές θεωρούν ότι η υποψηφιότητά του Κένεντι είναι πιθανό να αποδυναμώσει τον Μπάιντεν ενόψει των εκλογών του 2024

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίος χορηγός των προηγούμενων προεδρικών εκστρατειών του Ντόναλντ Τραμπ συμβάλλει στη χρηματοδότηση της υποψηφιότητας του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ για τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ο Τίμοθι Μέλον έδωσε 5 εκατ. δολάρια στην American Values, Επιτροπή Πολιτικής Δράσης (PAC) που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Κένεντι για τον Λευκό Οίκο. Ο Μέλον είναι απόγονος της διάσημης ομώνυμης οικογένειας. 

Ο σκεπτικισμός του Κένεντι για τa εμβόλια και άλλες αμφιλεγόμενες απόψεις τοτυ έχουν προσελκύσει την υποστήριξη ορισμένων Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι επίσης θεωρούν ότι η υποψηφιότητά του είναι πιθανό να αποδυναμώσει τον Μπάιντεν ενόψει των γενικών εκλογών.

Μέχρι στιγμής όμως ο γιος του Μπόμπι Κένεντι δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για τον Μπάιντεν στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων του Realclearpolitics.com, ο Μπάιντεν έχει την υποστήριξη του 63,2% των Δημοκρατικών, ενώ ο Κένεντι υποστηρίζεται από το 13,7%.

Ο άλλος κορυφαίος δωρήτης του Κένεντι ήταν ο Γκάβιν ντε Μπέκερ, σύμβουλος ασφαλείας που βρίσκεται κοντά στον δισεκατομμυριούχο διευθυντή τεχνολογίας Τζεφ Μπέζος, ο οποίος στο παρελθόν έχει κάνει δωρεές σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους. Ο ντε Μπέκερ έδωσε 4,5 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Πολιτικής Δράσης του Κένεντι. 

Αλλοι υποστηρικτές του Κένεντι είναι ο Πάτρικ Μπερν, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Overstock.com, και ο επιχειρηματίας Τσαμάθ Παλιχατιμίγια.

Με πληροφορίες από Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT