Κρεμλίνο για σιτηρά: Η Ρωσία θα επιστρέψει στη συμφωνία όταν κατοχυρωθούν τα συμφέροντά της

Κρεμλίνο για σιτηρά: Η Ρωσία θα επιστρέψει στη συμφωνία όταν κατοχυρωθούν τα συμφέροντά της

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα τη θέση του σχετικά με τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, αναφέροντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία εφόσον κατοχυρωθούν όλα εκείνα που αφορούν τη ρωσική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συμφωνία των σιτηρών είχαν μεσολαβήσει η Τουρκία και τα Ηνωμένα Εθνη. Η Μόσχα, ωστόσο, αποσύρθηκε από τη συμφωνία τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα απέτυχε να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα είναι ελεύθερη να εξάγει τα σιτηρά και τα λιπάσματά της στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είπε χθες Τρίτη ότι υπάρχουν «ενδείξεις» πως η Ρωσία ίσως να ενδιαφέρεται να επιστρέψει σε συνομιλίες για τη συμφωνία των σιτηρών, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT