ΗΠΑ: Για «εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ο Τραμπ

ΗΠΑ: Για «εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ο Τραμπ

Για «άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον προκειμένου να του απαγγελθούν νέες κατηγορίες.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον, κατηγορούμενος για συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους, παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας και παραβίαση εκλογικών δικαιωμάτων.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από αυτήν τη νέα δίωξη σε βάρος του. «Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία έχοντας εμένα απέναντί τους, διαφορετικά δεν θα προσέφευγαν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», έγραψε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2024.

Ο Τραμπ έχει κληθεί να παρουσιαστεί σήμερα στις 16.00 (ώρα Ουάσινγκτον, 23.00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ με την κατηγορία ότι υπονόμευσε τα θεμέλια της αμερικανικής δημοκρατίας προσπαθώντας να αλλοιώσει τη διαδικασία επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020.

Το δικαστήριο όπου θα του απαγγελθεί επίσημα η κατηγορία βρίσκεται πολύ κοντά στο Καπιτώλιο, την έδρα του Κογκρέσου, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια στις 6 Ιανουαρίου του 2021 με πρωταγωνιστές υποστηρικτές του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT