Μεξικό: 17 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Μεξικό: 17 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ο οδηγός

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 22 τραυματίστηκαν στο δυτικό Μεξικό, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην πολιτεία Ναγιαρίτ.

«Εξαιρετικά δύσκολη» χαρακτήρισε την επιχείρηση διάσωσης ο Χόρχε Μπενίτο Ροντρίγκες, επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη συγκεκριμένη πολιτεία, επισημαίνοντας ότι το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων κοντά στο χωριό Μπαράνκα Μπιάνκα.

Τα θύματα είναι 14 ενήλικες και τρία παιδιά, διευκρίνισε ο Ροντρίγκες. Αξιωματούχος της πυροσβεστικής ανέφερε νωρίτερα ότι μεταξύ των επιβαινόντων περιλαμβάνονται έξι Ινδοί.

Αγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο το λεωφορείο, που μετέφερε περίπου 40 επιβάτες στην Τιχουάνα, βγήκε από τον δρόμο και έπεσε στον γκρεμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του TV Azteca, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ο οδηγός.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται πυροσβέστες που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες από τα συντρίμμια του λεωφορείου.

Σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα, 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στην πολιτεία Οαχάκα του νότιου Μεξικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT