ΗΠΑ – Ουκρανία: Ο Ρεπουμπλικανός Κρις Κρίστι στο Κίεβο

ΗΠΑ – Ουκρανία: Ο Ρεπουμπλικανός Κρις Κρίστι στο Κίεβο

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Κρις Κρίστι βρέθηκε σήμερα στο Κίεβο, όπου είχε συνάντηση με τον Ζελένσκι. Κάτι ανάλογο είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο και ο Μάικ Πενς.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ και νυν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενάντια στον Τραμπ, επισκέφθηκε σήμερα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ο 60χρονος Κρίστι βρέθηκε στο Κίεβο όπου είχε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με την επίσκεψή του αυτή, ο Κρίστι παίρνει σαφώς θέση στο πλευρό της Ουκρανίας, όπως άλλωστε είχε κάνει ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος και νυν επίσης υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μάικ Πενς ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο τον περασμένο Ιούνιο.  

Ταυτόχρονα ωστόσο, αυτές οι επισκέψεις των κ.κ. Κρίστι και Πενς φανερώνουν και τον διχασμό που επικρατεί στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η αμερικανική ηγεσία το προσεχές διάστημα στο Ουκρανικό, όχι μόνο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024 αλλά και έπειτα από αυτές.

Απηχώντας τις διαθέσεις πολλών Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει, για παράδειγμα, αφήσει να εννοηθεί ότι ο βαθμός της αμερικανικής εμπλοκής στο Ουκρανικό θα μπορούσε να περιοριστεί στο μέλλον, με τους αναλυτές να «φοβούνται» ότι μια νίκη Τραμπ στις προεδρικές του 2024 θα μπορούσε να οδηγήσει σε «άδειασμα» της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από the Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT