Tik Tok: Πρόστιμο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στην ΕΕ

Tik Tok: Πρόστιμο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στην ΕΕ

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, πρόκειται να επιβληθεί στο Tik Tok, μετά από απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, πρόκειται να επιβληθεί στο Tik Tok, μετά από απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων ανέφερε ότι κατέληξε σε δεσμευτική απόφαση με το πρόστιμο να αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η απόφαση έρχεται μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2021, σχετικά με το επίπεδο συμμόρφωσης του Tik Tok στο γενικό κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως αυτά των παιδιών ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή το Tik Tok ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για τους χρήστες στην Ευρώπη, με στόχο την περαιτέρω συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ που τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA) της ΕΕ, το Tik Tok, η Google, το Facebook και άλλες μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να ελέγχουν την αναπαραγωγή παράνομου υλικού στις πλατφόρμες τους, να απαγορεύουν ορισμένες διαφημιστικές πρακτικές και να μοιράζονται στοιχεία με τις αρμόδιες αρχές.

Ο επίτροπος τεχνολογίας της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία οφείλει να κάνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να συμμορφωθεί πλήρως με τους κανονισμούς.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Tik Tok τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 12,7 εκατ. λιρών από τις βρετανικές αρχές για παράνομη επεξεργασία των δεδομένων 1,4 εκατομμυρίων παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Με πληροφορίες από The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT