Μονομαχία Μασκ και Ζούκερμπεργκ σε κλουβί πάλης

Μονομαχία Μασκ και Ζούκερμπεργκ σε κλουβί πάλης

Σάρκα και οστά μοιάζει να αποκτά το σχέδιο των αφεντικών του Meta και της Χ (πρώην Twitter), Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ελον Μασκ, προκειμένου να αναμετρηθούν σε αγώνα πάλης χωρίς κανόνες και στο εσωτερικό μεταλλικού κλουβιού

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Σάρκα και οστά μοιάζει να αποκτά το σχέδιο των αφεντικών του Meta και της Χ (πρώην Twitter), Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ελον Μασκ, προκειμένου να αναμετρηθούν σε αγώνα πάλης χωρίς κανόνες και στο εσωτερικό μεταλλικού κλουβιού. Την πρόθεσή τους αυτή είχαν ανακοινώσει οι δύο μεγιστάνες στις αρχές Ιουνίου.

Ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί σε κλουβί, όπως γίνεται στους αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών (MMA), από τον οποίο μόνο ο νικητής εξέρχεται με τον ηττημένο να έχει συνήθως υποστεί νοκ άουτ και να μεταφέρεται υποβασταζόμενος από το ρινγκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες θα αναμετρηθούν στις 26 Αυγούστου, με τον αγώνα να μεταδίδεται μέσω της πλατφόρμας του Μασκ, την Χ. «Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί σε οργανώσεις αρωγής Αμερικανών βετεράνων», είπε ο Μασκ.

Σε μία προσπάθεια να μην εμφανισθεί ότι «κιοτεύει», ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγραψε στη δική του πλατφόρμα, Threads: «Είμαι έτοιμος ακόμη και για σήμερα. Πρότεινα την 26η Αυγούστου όταν με προκάλεσε σε αγώνα πάλης, αλλά δεν μου απάντησε. Προτείνω ακόμη η μετάδοση να γίνει σε πιο αξιόπιστη πλατφόρμα, η οποία μπορεί να συγκεντρώσει τα επιθυμητά κεφάλαια».

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι γνωστός ρέκτης των πολεμικών τεχνών, ενώ συμμετέχει σε αγώνες ζίου ζίτσου και δημοσιεύει βίντεο των ικανοτήτων του. Οι δύο άνδρες ερίζουν εδώ και χρόνια, εν μέρει εξαιτίας των διαφορετικών τους κοσμοθεωριών και της πολιτικής τους απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πολεμικές τέχνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ, ενώ οι επικριτές της πρακτικής βλέπουν στην τάση τοξική μορφή αρρενωπότητας.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων. Την Κυριακή, ο Μασκ έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ: «Σηκώνω βάρη όλη την ημέρα για να προετοιμαστώ για τη μάχη. Δεν έχω χρόνο να επισκεφθώ το γυμναστήριο, οπότε παίρνω τα βάρη μαζί μου στο γραφείο».

Οι πολεμικές τέχνες γνωρίζουν επ’ εσχάτων νέα δημοτικότητα μεταξύ των στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ. Ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Νταν Σούλμαν, είναι γνώστης της ισραηλινής πολεμικής τέχνης Κραβ Μαγκά. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Σούλμαν εξήγησε ότι το Κραβ Μαγκά τον βοηθά να λαμβάνει ταχύτερες και ορθότερες αποφάσεις. Επικριτές των συνηθειών αυτών βλέπουν σε αυτές τοξική μορφή αρρενωπότητας. Το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου έχει προσελκύσει τις τελευταίες δεκαετίες πολλά στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ, που εκτιμούν πως η πολεμική τέχνη αυτή προάγει την τακτική σκέψη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ προκαλεί κάποιον σε αγώνα πάλης. Τον περασμένο Μάρτιο, ένα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Μασκ είχε προκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν σε αγώνα, με έπαθλο την Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT