Γαλλία: 11 νεκροί από φωτιά σε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία

Γαλλία: 11 νεκροί από φωτιά σε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία

Η φωτιά κατέκαψε περίπου τα δύο τρίτα του κτιρίου το οποίο είχε ενοικιαστεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που φροντίζουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που κατέστρεψε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία στην ανατολική Γαλλία νωρίς σήμερα το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε πριν από τις 06:30 το πρωί, ενώ οι παραθεριστές και οι φροντιστές τους κοιμόντουσαν στο διώροφο κτήριο στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπάρχουν 11 θύματα», δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ναταλί Κιελβασέρ στους δημοσιογράφους, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και άλλοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το σημείο της φωτιάς.

Η παραθεριστική κατοικία είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που φροντίζουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, με την κάθε οργάνωση να καταλαμβάνει έναν όροφο της κατοικίας. Είκοσι οκτώ άνθρωποι διέμεναν εκεί, 17 από τους οποίους κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.

Η φωτιά κατέκαψε περίπου τα δύο τρίτα του κτιρίου. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να προσδιοριστεί η αιτία που οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT