Γερμανία: Το AfD παγιώνεται ως δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στις δημοσκοπήσεις

Γερμανία: Το AfD παγιώνεται ως δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στις δημοσκοπήσεις

Το Κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία κινείται δημοσκοπικά σε επίπεδα υψηλότερα του 20%.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) έχει παγιωθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστά άνω του 20%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα ωστόσο, σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς τάσσεται υπέρ της απαγόρευσής του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του TrendBarometer για λογαριασμό των RTL/n-tv, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 25%, ενώ το AfD ακολουθεί με 21%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακολουθεί με 17% και οι Πράσινοι με 15%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) βελτιώνουν την επίδοσή τους κατά μία μονάδα και φθάνουν στο 7%, ενώ η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στη Bundestag.

Όσο όμως ενισχύεται δημοσκοπικά το AfD παράλληλα φαίνεται ότι εντείνεται και η κριτική σε βάρος του. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα υποστήριζε ενδεχόμενη απαγόρευση του AfD.

Στη Βαυαρία, όπου στις 8 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται κρατιδιακές εκλογές, ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το AfD το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φθάνει το 14%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT