Λονδίνο: Ενταση και συλλήψεις στην Οξφορντ Στριτ έπειτα από online κάλεσμα σε «μαζικές κλοπές»

Λονδίνο: Ενταση και συλλήψεις στην Οξφορντ Στριτ έπειτα από online κάλεσμα σε «μαζικές κλοπές»

Εκατοντάδες νέοι ανταποκρίθηκαν σε online «πρόσκληση» που τους καλούσε να πάρουν μέρος σε «μαζικές κλοπές» καταστημάτων, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα, που διακινήθηκε μέσα από λογαριασμούς στο Snapchat and στο TikTok, καλούσε τους αποδέκτες του να συγκεντρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από ένα κατάστημα με αθλητικά είδη (JD Sports) στην Οξφορντ Στριτ, έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου, προκειμένου να πάρουν μέρος σε μια… μαζική κλοπή («Oxford Circus JD robbery»).  

Λονδίνο: Ενταση και συλλήψεις στην Οξφορντ Στριτ έπειτα από online κάλεσμα σε «μαζικές κλοπές»-1
(REUTERS/Suzanne Plunkett)

Το πιο εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, ότι υπήρξαν άτομα που ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία και να ακολουθήσουν συλλήψεις αλλά και σκηνές «χάους» καθώς πολλά καταστήματα στην περιοχή έκλεισαν τις πόρτες τους προσωρινά, υπό τον φόβο της επέλασης κλεφτών, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εντός τους οι πελάτες που βρίσκονταν ήδη εκεί. 

Η αστυνομία, τελικώς, προχώρησε χθες σε εννέα συλλήψεις.

Άτομα τα οποία βρέθηκαν ωστόσο χθες στην Οξφορντ Στριτ υποστηρίζουν ότι δεν πήγαν εκεί για να κλέψουν αλλά από περιέργεια, προκειμένου να καταγράψουν με την κάμερα των κινητών τους τηλεφώνων τις σκηνές που θα εκτυλίσσονταν.

Με πληροφορίες από the Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT