O ιδρυτής της FTX οδηγείται στη φυλακή – Ανακλήθηκε η εγγύηση

O ιδρυτής της FTX οδηγείται στη φυλακή – Ανακλήθηκε η εγγύηση

Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση, λιγότερο από δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο δίκη για απάτη.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας δικαστής ανακάλεσε την Παρασκευή την εγγύηση του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αφού διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος ιδρυτής του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX προσπάθησε να χειραγωγήσει μάρτυρες τουλάχιστον δύο φορές.

Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν ανακοίνωσε την απόφαση σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, λιγότερο από δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο δίκη για απάτη. O Kάπλαν απέρριψε το αίτημα να καθυστερήσει η κράτηση του ιδρυτή της FTX εν αναμονή της έφεσης κατά της ανάκλησης της εγγύησης.

Ο 30χρονος Mπάνκμαν-Φριντ κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικότερα, κατηγορείται πως υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές, αλλά και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, Alameda Research. 

Ο «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων κατηγορείται από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για πολυετές σχέδιο εξαπάτησης επενδυτών, στο οποίο χάθηκαν πάνω από 1,8 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε πανίσχυρος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη στις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μπάνκμαν-Φριντ άντλησε πάνω από 1,8 δισ. δολάρια από επενδυτές και απέκρυψε την έκταση των σχέσεων ανάμεσα στην FTX και την Alameda Research, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT