Tζακ Λιου: Φαβορί για πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Tζακ Λιου: Φαβορί για πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ ο πρώην ΥΠΟΙΚ

«O διάδοχος του Τομ Νάιντες θα αντιμετωπίσει μια περίπλοκη πολιτική κατάσταση», σχολιάζει το Reuters

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ ανέφερε την Κυριακή το Axios, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Ο ιστοτόπος Axios αναφέρει ότι υπάρχει μια αίσθηση επείγοντος για την κάλυψη της θέσης, καθώς ο Λευκός Οίκος πιέζει για μια διπλωματική συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ των Σαουδάραβων και του Ισραήλ.

Οποιος διαδεχθεί τον Τομ Νάιντες θα αντιμετωπίσει μια περίπλοκη πολιτική κατάσταση, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προωθεί μια δικαστική αναθεώρηση στην οποία αντιτίθενται πολλοί Ισραηλινοί και η κυβέρνηση Μπάιντεν, σχολιάζει το Reuters.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με το εάν ο Μπάιντεν σκόπευει να προτείνει τον Λιου, ο οποίος είχε αναλάβει πολλές κορυφαίες θέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού προσωπικού του Λευκού Οίκου και του διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT