Η Βρετανία προειδοποιεί για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία

Η Βρετανία προειδοποιεί για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Σουηδίας Χένρικ Λάντερχολμ επανέλαβε τις αυξημένες απειλές για τη χώρα του με αφορμή το κάψιμο του κορανιού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία προειδοποίησε την Κυριακή τους πολίτες που πηγαίνουν στη Σουηδία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις μετά το κάψιμο του Κορανίου από ακτιβιστές που έχουν εξοργίσει τους μουσουλμάνους.

Σε επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές συμβουλές, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι οι σουηδικές αρχές ανέκοψαν σχεδιαζόμενες επιθέσεις και προέβησαν σε συλλήψεις.

«Θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση αυτή τη στιγμή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Σουηδία» με πιθανούς στόχους τα μέρη που επισκέπτονται ξένοι.

Σε μια δήλωση που αναγνωρίζει τις αλλαγμένες ταξιδιωτικές συμβουλές της Βρετανίας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Σουηδίας Χένρικ Λάντερχολμ επανέλαβε τις αυξημένες απειλές για τη Σουηδία.

Ο Λάντερχολμ είπε ότι η εισβολή στην πρεσβεία της Σουηδίας στο Ιράκ στις 19 Ιουλίου, μια απόπειρα επίθεσης στην πρεσβεία της στον Λίβανο στις 9 Αυγούστου, καθώς και ο πυροβολισμός της 1ης Αυγούστου σε υπάλληλο σε σουηδικό προξενείο στην Τουρκία συνέβαλαν στην εκτίμηση κινδύνου.

Το κάψιμο του Κορανίου επιτρέπεται στη Σουηδία σύμφωνα με τους κανόνες της ελευθερίας του λόγου, αλλά οι μουσουλμάνοι το θεωρούν βλασφημία.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης προειδοποιήσει για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία στις ταξιδιωτικές συμβουλές της.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT