13χρονος επέζησε μετά από πτώση 30 μέτρων στο Γκραν Κάνιον

13χρονος επέζησε μετά από πτώση 30 μέτρων στο Γκραν Κάνιον

Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας με εννέα σπασμένους σπόνδυλους, ρήξης σπλήνας, πνεύμονα, διάσεισης, σπασμένου χεριού και εξάρθρωσης του δακτύλου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα 13χρονο αγόρι από τη Βόρεια Ντακότα επέζησε πέφτοντας σε βάθος 30 μέτρων από μια προεξοχή στο βόρειο χείλος του Γκραν Κάνυον κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού.

Οι διασώστες χρειάστηκαν δύο ώρες για να σώσουν τον μικρό Γουάιατ αφού γλίστρησε σε γκρεμό την Τρίτη και έπεσε σχεδόν σε ύψος 30 μέτρων στο μονοπάτι Bright Angel Point.

Ο Γουάιατ μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας με εννέα σπασμένους σπόνδυλους, ρήξη σπλήνας, πνεύμονα, διάσειση και εξάρθρωση του δακτύλου.

Κατά μέσο όρο, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης του Γκραντ Κάνυον ανταποκρίνονται σε περισσότερες από 300 κλήσεις ετησίως που αφορούν κυρίως θερμοπληξία και πτώσεις, όπως αυτή που επέζησε ο Γουάιατ.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου προειδοποιούν ότι αν και το μονοπάτι Bright Angel Point είναι δημοφιλές και έχει γραφική θέα, είναι επίσης εκτεθειμένο, στενό και εκπληκτικά απότομο. Υπενθυμίζεται στους επισκέπτες να τηρούν πάντα μια απόσταση ασφαλείας εάν τουλάχιστον τρία μέτρα από την άκρη του γκρεμού. 

Με πληροφορίες από Guardian, AP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT