Πάει για τέταρτη δίκη ο Ντόναλντ Τραμπ

Πάει για τέταρτη δίκη ο Ντόναλντ Τραμπ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σώμα ενόρκων στην πολιτεία της Τζόρτζια αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να αποφασίσει αν θα ασκηθεί ή όχι δίωξη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για έκνομες προσπάθειες ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην πολιτεία, μετά την προεδρική αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν, τον Νοέμβριο του 2020.

Εάν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, ο Τραμπ θα αναγκαστεί να δώσει τη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2024, όπου φιλοδοξεί να είναι και πάλι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, έχοντας στην πλάτη του τέσσερις δίκες.

Ηδη έχουν απαγγελθεί στον τέως πρόεδρο κατηγορίες για τρεις πολύ διαφορετικές περιπτώσεις: λογιστικές ατασθαλίες, για τα χρήματα που έδωσε προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή μιας πορνοστάρ, κατακράτηση απόρρητων εγγράφων του Λευκού Οίκου στην ιδιωτική του έπαυλη, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, και συνωμοσία για ανατροπή των αποτελεσμάτων της αναμέτρησής του με τον Τζο Μπάιντεν σε πανεθνικό επίπεδο, με αποκορύφωμα τα έκτροπα εξαγριωμένων οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Χθες το πρωί, οι εισαγγελικές αρχές του Φούλτον, στην Τζόρτζια, παρουσίασαν στο σώμα ενόρκων τα πορίσματα των ερευνών που διεξήγαγαν για τη νέα αυτή υπόθεση και που κράτησαν δυόμισι χρόνια. Η περιφερειακή εισαγγελέας Φάνι Γουίλις ξεκίνησε την έρευνα μετά την αποκάλυψη ηχογραφημένης τηλεφωνικής επικοινωνίας του Τραμπ με τον τότε πολιτειακό υπουργό Εσωτερικών Μπραντ Ραφενσπέργκερ, στις 2 Ιανουαρίου 2021. Εκεί ο Τραμπ επέμενε στον αστήρικτο ισχυρισμό του ότι είχε γίνει νοθεία υπέρ του Μπάιντεν και ζητούσε επιτακτικά από τον πολιτειακό υπουργό «να του βρει 11.780 ψήφους», όσες χρειάζονταν για να αναδειχθεί νικητής στην Τζόρτζια.

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Δημοκρατικού προέδρου, παραπονέθηκαν ότι οι εισαγγελικές αρχές του Ντελαγουέαρ αθέτησαν συμφωνία με τον πελάτη τους, βάσει της οποίας εκείνος θα δήλωνε ένοχος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής και εκείνες θα παραιτούνταν από την άσκηση δίωξης εναντίον του για την αγορά όπλου ενώ ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ διόρισε τον Ντέιβιντ Βάις ως ειδικό εισαγγελέα για να διερευνήσει τις κατηγορίες κατά του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε δίκη ενώ ο πατέρας του θα κάνει εκστρατεία για την επανεκλογή του..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT