Ο Μαικλ Οερ που ενέπνευσε την ταίνια «The Blind Side» λέει ότι βασίζεται σε ψέμα

Ο Μαικλ Οερ που ενέπνευσε την ταίνια «The Blind Side» λέει ότι βασίζεται σε ψέμα

Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ και η Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Λέι Αν Τιούι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜαικλ Οερ, πρώην παίκτης του αμερικανικού football, o oποίος αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία «The Blind Side», κατέθεσε τη Δευτέρα αγωγή σε δικαστήριο του Τενεσί κατηγορώντας τον Σον και τη Λέι Αν Τιούι ότι τον παραπλάνησαν σκόπιμα. 

Στην αγωγή που κατατέθηκε, ο Οερ ζητά να τερματιστεί η κηδεμονία από τους Τιούι και να γίνει πλήρης λογιστική καταγραφή των χρημάτων που κέρδισαν από τη χρήση του ονόματος του. Ζητά επίσης να του καταβληθούν όσα του οφείλονται μαζί με τους τόκους.

Κατηγορεί τους Τιούι ότι πλούτισαν εις βάρος του συνεχίζοντας να παρουσιάζονται «ψευδώς και δημόσια» ως θετοί γονείς του «μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της παρούσας αίτησης».

«Ο Μάικλ Οερ ανακάλυψε τον Φεβρουάριο του 2023, ότι η κηδεμονία στην οποία συναίνεσε με το σκεπτικό ότι θα γινόταν μέλος της οικογένειας Τιούι, στην πραγματικότητα δεν του παρείχε καμία οικογενειακή σχέση», αναφέρεται σύμφωνα με την αγωγή.

Ο Οερ κατηγορεί τους Τιούι ότι δεν έκαναν ποτέ νομικές ενέργειες για να τον υιοθετήσουν από το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τενεσί πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Μετακόμισε μαζί τους λίγο πριν από την τελευταία χρονιά του λυκείου και λέει ότι του είπαν να τους αποκαλεί «μαμά» και «μπαμπά». 

Ο Οερ ισχυρίζεται επίσης ότι οι Τιούι τον έβαλαν να υπογράψει σχεδόν αμέσως μετά τη μετακόμισή του ως μέρος της διαδικασίας υιοθεσίας. Επιπρόσθετα υποστηρίζει ότι τον παραπλάνησαν σκόπιμα λέγοντας του ότι η υιοθεσία του θα ολοκληρωνόταν μόλις θα έκλεινε τα 18 του έτη. 

Ο δικηγόρος των Τιούι, δήλωσε στο Associated Press ότι θα καταθέσουν απάντηση στους ισχυρισμούς στο δικαστήριο, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. 

Ο Οερ ήταν η 23η επιλογή στο ντραφτ του 2009 από το Μισισιπή και πέρασε τις πρώτες πέντε σεζόν του με την Βαλτιμόρη. Επαιξε οκτώ σεζόν στο NFL, συμπεριλαμβανομένου του 2014, όταν ξεκίνησε 11 παιχνίδια για το Τενεσί. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με δύο χρόνια στην Καρολίνα.

Mε πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT