Πακιστάν: Βανδάλισαν εκκλησίες και έβαλαν φωτιά σε σπίτια χριστιανών

Πακιστάν: Βανδάλισαν εκκλησίες και έβαλαν φωτιά σε σπίτια χριστιανών

Χιλιάδες μουσουλμάνοιμε με επικεφαλής τοπικούς κληρικούς επιτέθηκαν σε χριστιανική κοινότητα. Συνελήφθησαν πάνω από 100 άτομα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε χριστιανική κοινότητα στο ανατολικό Πακιστάν την Τετάρτη, βανδαλίζοντας εκκλησίες και βάζοντας φωτιά σε δεκάδες σπίτια, καθώς δυο μέλη της φέρονται να βεβήλωσαν το Κοράνι.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην Τζαρανβάλα, στη βιομηχανική περιοχή της Φαϊσαλαμπάντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ναβίντ Αχμάντ. Οι δύο χριστιανοί κατηγορήθηκαν για βλασφημία, είπε, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Ο όχλος αποτελούνταν από χιλιάδες ανθρώπους με επικεφαλής τοπικούς κληρικούς, κυρίως από ένα ισλαμιστικό πολιτικό κόμμα που ονομάζεται Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP), δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Πάνω από 100 άτομα συνελήφθησαν, δήλωσε αργότερα την Τετάρτη ο υπηρεσιακός υπουργός Πληροφοριών του Παντζάμπ, Αμίρ Μιρ. «Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στις εκκλησίες ταυτοποιούνται μέσω βίντεο», είπε.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν και αν και κανείς δεν έχει εκτελεστεί ποτέ γιa τον λόγο αυτό. Ωστόσο πολλοί έχουν λιντσαριστεί από εξοργισμένα πλήθη. Ενας πρώην κυβερνήτης επαρχίας και ένας υπουργός για τις μειονότητες έχουν επίσης σκοτωθεί λόγω κατηγοριών για βλασφημία.

Την ίδια ώρα έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα που έχουν αποκλείσει το χριστιανικό οικισμό, κλείνοντας όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου με συρματοπλέγματα, σύμφωνα με εικονολήπτη της τηλεόρασης του Ρόιτερς.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις ταραχές, έχουν συλληφθεί, αναφέρεται στη δήλωση της επαρχιακής κυβέρνησης, στην οποία προστίθεται πως έχει διαταχθεί έρευνα για το επεισόδιο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT