Γερμανία: Στο «μικροσκόπιο» πιθανή δηλητηρίαση Ρωσίδας δημοσιογράφου

Γερμανία: Στο «μικροσκόπιο» πιθανή δηλητηρίαση Ρωσίδας δημοσιογράφου

Το ενδεχόμενο δηλητηρίασης της Ρωσίδας δημοσιογράφου, Ελενας Κοστιουτσένκο, ερευνούν οι γερμανικές Αρχές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο δηλητηρίασης σε βάρος της Ρωσίδας δημοσιογράφου, Ελενας Κοστιουτσένκο, που έχει επικρίνει την εισβολή της χώρας της στην Ουκρανία, ερευνούν οι γερμανικές Αρχές.

Την έρευνα των Αρχών για μια πιθανή απόπειρα δηλητηρίασης της Κοστιουτσένκο στο Μόναχο το περασμένο φθινόπωρο, επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας του Βερολίνου.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης, η δημοσιογράφος ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από ουκρανική πηγή τον περασμένο Μάρτιο για σχέδια δολοφονίας εναντίον της.

Στις 17 Οκτωβρίου, η δημοσιογράφος είχε ταξιδέψει στο Μόναχο για να ζητήσει ουκρανική βίζα, προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει τον πόλεμο για το ρωσόφωνο μέσο Meduza, έναν ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο με έδρα τη Ρίγα της Λετονίας.

Κατά την επιστροφή της με το τρένο στο Βερολίνο, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως έντονους πονοκεφάλους, κόπωση, δύσπνοια και ναυτία.

«Ο ιδρώτας μύριζε έντονα και παράξενα, σαν σάπιο φρούτο», ανέφερε η Κοστιουτσένκο στο άρθρο της. Αργότερα παρουσίασε πρήξιμο στο πρόσωπο, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών της.

Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν 10 ημέρες μετά τα πρώτα της συμπτώματα, έδειξαν αυξημένα ηπατικά ένζυμα, πέντε φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό, καθώς και αίμα στα ούρα της.

Γερμανία: Στο «μικροσκόπιο» πιθανή δηλητηρίαση Ρωσίδας δημοσιογράφου-1
Πηγή: European Press Prize

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι αργότερα ανακρίθηκε από έναν Γερμανό ανώτερο λειτουργό ο οποίος είχε αναλάβει επίσης την έρευνα για τη δολοφονία ενός εξόριστου Τσετσένου, που σκοτώθηκε από Ρώσο σε ένα πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου το 2019.

Η έρευνα έκλεισε αρχικά τον περασμένο Μάιο, λόγω της έλλειψης στοιχείων για απόπειρα δηλητηρίασης, ωστόσο, άνοιξε εκ νέου τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT