Δικαστήριο της Μόσχας κατηγόρησε Αμερικανό υπήκοο για «κατασκοπεία»

Δικαστήριο της Μόσχας κατηγόρησε Αμερικανό υπήκοο για «κατασκοπεία»

Αμερικανός πολίτης ο οποίος είναι γεννημένος στη Ρωσία και ήδη κρατείται στις ρωσικές φυλακές, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για κατασκοπεία.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανός πολίτης ο οποίος είναι γεννημένος στη Ρωσία και ήδη κρατείται στις ρωσικές φυλακές, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για κατασκοπεία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων την Πέμπτη.

Ο επιχειρηματίας, Τζιν Σπέκτορ, εκτίει ποινή φυλάκισης 3,5 ετών έχοντας δηλώσει ένοχος το 2022 για τον ρόλο του στη δωροδοκία βοηθού του πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Σπέκτορ γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη και στη συνέχεια μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από τη σύλληψή του το 2021, διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Medpolymerprom, εταιρείας που ειδικεύεται σε φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, ανέφερε το TASS.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων δεν μετέδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κατηγορίες σε βάρος του, αλλά ανέφεραν ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου της Μόσχας πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς το υλικό της υπόθεσης θεωρείται απόρρητο.

Μιλώντας στο CNN, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT