Πακιστάν: Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές από το τελεφερίκ

Πακιστάν: Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές από το τελεφερίκ

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε αφότου έπεσε το σκοτάδι, έπειτα από περίπου 15 ώρες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης σε φαράγγι του βόρειου Πακιστάν, όπου οκτώ άνθρωποι – επτά μαθητές και ένας χωρικός – εγκλωβίστηκαν επί ώρες σε καμπίνα τελεφερίκ. Ένα από τα δύο καλώδια έσπασε κατά μήκος της διαδρομής και η καμπίνα κινδύνευε να πέσει στο κενό από ύψος 274 μέτρων.

Το θρίλερ ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) όταν επτά μαθητές που μετέβαιναν στο σχολείο τους και ένας χωρικός εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα του τελεφερίκ. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε αφότου έπεσε το σκοτάδι, έπειτα από περίπου 15 ώρες.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ανουαρούλ Χακ Κάκαρ συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση: «Εξαιρετική ομαδική δουλειά από τον στρατό, τα συνεργεία διάσωσης, την περιφερειακή διοίκηση καθώς και απλούς κατοίκους της περιοχής».

Στο Πακιστάν χρησιμοποιούνται συχνά τελεφερίκ, που κινούνται χάρη σε καλώδια ή μερικές φορές απλά σχοινιά, για να συνδέουν απομονωμένα χωριά σε ορεινές περιοχές.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT