Ρωσία: Τρεις νεκροί από επίθεση ουκρανικού drone στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Τρεις νεκροί από επίθεση ουκρανικού drone στο Μπέλγκοροντ

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τον κυβερνήτη της περιοχής, το πλήγμα σημειώθηκε σε ένα θεραπευτήριο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στο σύνορο με την Ουκρανία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

«Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο χωριό Λάβι, στην περιοχή Βαλούισκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω drone όταν βρισκόταν κόσμος στον δρόμο», έγραψε.

Σύμφωνα με το Reuters, που επίσης επικαλείται τον κυβερνήτη, το πλήγμα σημειώθηκε σε ένα θεραπευτήριο.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον δύο χωριών κοντά στη Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

Ρωσικές δυνάμεις «έπληξαν χωριά της κοινότητας της Λίμαν απόψε: τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τόρσκε, άλλος ένας άμαχος τραυματίστηκε στο Ζάκιτνε», ανέφερε ο Π. Κιριλένκο μέσω Telegram.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εισβολείς επιτέθηκαν στα χωριά με πυροβολικό», ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του εισαγγελέα στην περιφέρεια Ντονέτσκ μέσω Facebook. Η πρώτη επίθεση έγινε στο Τόρσκε στις 18:50 και η δεύτερη στο Ζάκιτνε περίπου μισή ώρα αργότερα.

Εκτη νύχτα ουκρανικών επιδρομών με drones

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αποκρούστηκαν επιθέσεις τριών ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι στη Μόσχα και στην περιφέρειά της.

Τα δύο από τα drones καταρρίφθηκαν και το τρίτο συνετρίβη σε κτίριο υπό κατασκευή στο Σίτι της Μόσχας, συνοικία όπου υψώνονται ουρανοξύστες και έχουν την έδρα τους ιδιωτικές εταιρείες και κρατικοί φορείς, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Κατά της πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν για βραχύ χρονικό διάστημα στα τρία κυριότερα πολιτικά αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβα, το Νταμαντιένταβα και το Σερεμέτιαβα, καθώς και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζουκόφσκι. Κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξαιτίας των επιδρομών ουκρανικών drones.

Ηταν η έκτη συνεχόμενη νύχτα ουκρανικών επιδρομών με UAVs στη ρωσική πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT