Ρώσος πιλότος «φέρεται να αυτομόλησε στην Ουκρανία» με στρατιωτικό ελικόπτερο

Ρώσος πιλότος «φέρεται να αυτομόλησε στην Ουκρανία» με στρατιωτικό ελικόπτερο

Οι αρχικές αναφορές στα ρωσικά κανάλια προπαγάνδας υποστήριξαν ότι το πλήρωμα είχε αποπροσανατολιστεί και προσγειώθηκε στη βάση κατά λάθος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο φέρεται να προσγειώθηκε στην Ουκρανία, αφού ο πιλότος πείστηκε να αυτομολήσει στο πλαίσιο εξάμηνης επιχείρησης πληροφοριών.

Το δικινητήριο Mi-8 AMTSh πετούσε μεταξύ δύο αεροπορικών βάσεων, μεταφέροντας εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30, ανέφερε η εφημερίδα Ukrainska Pravda, επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι αρχικές αναφορές στα ρωσικά κανάλια προπαγάνδας υποστήριξαν ότι το πλήρωμα είχε αποπροσανατολιστεί και προσγειώθηκε στη βάση κατά λάθος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι το πλήρωμα είχε δεχθεί επίθεση από την Ουκρανία και τα μέλη το πληρώματος σκοτώθηκαν.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί στην Ουκρανία, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Πρέπει να περιμένουμε λίγο», δήλωσε ο αξιωματούχος Αντρι Γιούσοφ στην κρατική τηλεόραση.

Η είδηση για την πιθανή αποστασία πιλότου ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίθεση με drone που κατέστρεψε ένα υπερηχητικό ρωσικό βομβαρδιστικό σε αεροδρόμιο εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Guardian, Κyiv Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT