Η Ουκρανία πραγματοποίησε «ειδική επιχείρηση» στην Κριμαία

Η Ουκρανία πραγματοποίησε «ειδική επιχείρηση» στην Κριμαία

«Η εθνική σημαία κυμάτισε και πάλι στην ουκρανική Κριμαία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη πως πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύκτας ειδική επιχείρηση στην προσαρτημένη από τη Ρωσία ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης σκοτώθηκαν Ρώσοι στρατιώτες, ενώ υψώθηκε η ουκρανική σημαία.

«Ο εχθρός υπέστη απώλειες μεταξύ των ανδρών του και εξοπλισμοί καταστράφηκαν. Και η εθνική σημαία κυμάτισε και πάλι στην ουκρανική Κριμαία», ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Telegram η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Διευκρίνισε πως μονάδες των ειδικών δυνάμεων αποβιβάσθηκαν κοντά στα χωριά Ολένιφκα και Μάγιακ, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, πριν αποχωρήσουν χωρίς απώλειες.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν «όλους τους στόχους», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι ήταν αυτοί οι στόχοι.

Δεκατρείς τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα, ανήμερα της 32ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικές επιθέσεις στη χώρα.

Ρωσικός πύραυλος προκάλεσε τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων στην πόλη Ντνίπρο και τρεις ακόμη, ανάμεσα στους οποίους παιδί, τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον της Χερσώνας στον νότο.

Τρία από τα θύματα στην Ντνίπρο νοσηλεύονται, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Λισάκ, προσθέτοντας πως υπέστη ζημιές μια εγκατάσταση μεταφορών.

Περισσότερα από άλλα δέκα κτίρια, περιλαμβανομένων μιας τράπεζας, ενός ξενοδοχείου και ενός κτιρίου διοίκησης υπέστησαν ζημιές, δήλωσε ο ίδιος.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε ο Λισάκ στην πλατφόρμα Telegram εικονίζεται ένα εν μέρει κατεστραμμένο κτίριο, όπου άνθρωποι καθαρίζουν συντρίμμια, και μια στρεβλωμένη μεταλλική δομή.

«Η φωτογραφία δείχνει το μοναδικό πράγμα για το οποίο είναι ικανός ο ‘ρωσικός κόσμος’. Να καταστρέφει ό,τι αγγίζει», υπογράμμισε.

Επτάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε από ρωσικό βομβαρδισμό στο κέντρο της Χερσώνας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν.

Από το γραφείο του Ουρανού γενικού εισαγγελέα ανακοινώθηκε πως άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μία από τις οβίδες έπληξε τη στέγη ιδιωτικής κατοικίας. Επίσης, αναρτήθηκε στο Ίντερνετ φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ένα εν μέρει κατεστραμμένο κτίριο με μία τρύπα να χάσκει στη μία πλευρά του.

Η σημερινή ημέρα, 18 μήνες ακριβώς μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, είναι εθνική γιορτή για την Ουκρανία, η οποία γιορτάζει την ανεξαρτησία που απέκτησε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT