Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ο Πριγκόζιν δολοφονήθηκε με βόμβα ή δολιοφθορά στο αεροπλάνο

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ο Πριγκόζιν δολοφονήθηκε με βόμβα ή δολιοφθορά στο αεροπλάνο

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Γεβγκένι Πριγκόζιν συνετρίβη στο πλαίσιο σχεδίου δολοφονίας, αλλά δεν φαίνεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλείται η Wall Street Journal

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Γεβγκένι Πριγκόζιν συνετρίβη στο πλαίσιο σχεδίου δολοφονίας, αλλά δεν φαίνεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλείται η Wall Street Journal.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης που, όπως τόνισαν αξιωματούχοι, υποδηλώνουν ότι μια βόμβα εξερράγη στο αεροσκάφος ή «κάποια άλλη μορφή δολιοφθοράς προκάλεσε τη συντριβή» βορειοδυτικά της Μόσχας.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι ερευνά τα αίτια της συντριβής. Κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στη Wagner υποστήριξαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο του ρωσικού στρατού.

Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε το απόγευμα της Πέμπτης τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του παλιού του συνεργάτη και όψιμου εχθρού μετά την ανταρσία, χαρακτηρίζοντας τον Πριγκόζιν «ταλαντούχο επιχειρηματία». 

Υποστηρικτές του Πριγκόζιν συρρέουν σήμερα σε αυτοσχέδια μνημεία για να αποτίσουν φόρο τιμής. 

Στην Αγία Πετρούπολη, τη γενέτειρα του Πριγκόζιν, περαστικοί άφηναν λουλούδια και κεριά και αυτοκόλλητα με το λογότυπο της Wagner, με τη νεκροκεφαλή και τα διασταυρούμενα οστά, έξω από το κτίριο που κάποτε χρησίμευε ως έδρα της εταιρείας στην πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT