Βρετανία για Πριγκόζιν: «Πολύ πιθανό να είναι νεκρός, αλλά δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις»

Βρετανία για Πριγκόζιν: «Πολύ πιθανό να είναι νεκρός, αλλά δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις»

«Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα προκαλούσε σχεδόν σίγουρα βαθιά αποσταθεροποίηση στη Wagner», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποδείξεις ότι ο επικεφαλής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρισκόταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη χωρίς να υπάρξουν επιζώντες, αλλά είναι «εξαιρετικά πιθανό» να είναι νεκρός, δήλωσε σήμερα Παρασκευή το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

«Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα προκαλούσε σχεδόν σίγουρα βαθιά αποσταθεροποίηση στη Wagner», αναφέρει το υπουργείο σε ενημέρωση που ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η Wall Street Journal, δήλωσαν ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του Πριγκόζιν συνετρίβη στο πλαίσιο σχεδίου δολοφονίας, αλλά δεν φαίνεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης που, όπως τόνισαν αξιωματούχοι, υποδηλώνουν ότι μια βόμβα εξερράγη στο αεροσκάφος ή «κάποια άλλη μορφή δολιοφθοράς προκάλεσε τη συντριβή» βορειοδυτικά της Μόσχας.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι ερευνά τα αίτια της συντριβής. Κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στη Wagner υποστήριξαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο του ρωσικού στρατού.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT