Ισπανία: Παραιτείται ο Ρουμπιάλες έπειτα από τον σάλο για το φιλί στο στόμα της Ερμόσο

Ισπανία: Παραιτείται ο Ρουμπιάλες έπειτα από τον σάλο για το φιλί στο στόμα της Ερμόσο

Το φιλί στο στόμα της Τζένι Ερμόσο, χωρίς τη συναίνεση της παίκτριας, αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας μακράς και σκανδαλώδους πορείας του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που έχει ήδη περάσει στην αθλητική ιστορία της χώρας.

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛουίς Ρουμπιάλες ανακοίνωσε σε στενό κύκλο συνεργατών του χθες Πέμπτη πως πρόκειται να παραιτηθεί, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Οχι για τις καταγγγελίες περί «προμηθειών» για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ, ούτε για την κατηγορίες για κατασκοπεία πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η προαναγγελία αυτή (την οποία στη συνέχεια ο ίδιος… πήρε πίσω) δεν ήρθε για τα πέντε χρόνια της θητείας του που στιγματίστηκαν από αντιπαραθέσεις και σκάνδαλα, αλλά «για τα 90 λεπτά ντροπής» μετά τον θρίαμβο του ισπανικού γυναικείου ποδοσφαίρου, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η ισπανική «El Mundo».

Το φιλί στο στόμα της Τζένι Ερμόσο, χωρίς τη συναίνεση της παίκτριας, αποτέλεσε το αποκορύφωμα σε μία μακρά πορεία παρατυπιών και παραβάσεων που έχει ήδη περάσει στην αθλητική ιστορία της Ισπανίας.

Η «συγγνώμη» δεν ήταν αρκετή

Ισπανία: Παραιτείται ο Ρουμπιάλες έπειτα από τον σάλο για το φιλί στο στόμα της Ερμόσο-1

Δεν είναι μόνο ότι με το που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης του τελικού του γυναικείου Μουντιάλ, άρχισε να πανηγυρίζει έξαλλα έως και χυδαία, πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα.

Κατόπιν έπιασε σφιχτά το κεφάλι και φίλησε στο στόμα την παίκτρια με το Νο 10 της εθνικής ομάδας. Και λίγες ώρες αργότερα χαρακτήρισε μπροστά στα μικρόφωνα «ηλίθιους» όσους τον επέκριναν για τη συμπεριφορά του. Τελικά, αναγκάστηκε να βγει στα social media και να ζητήσει συγγνώμη.

Το φιλί στο στόμα της Τζένι Ερμόσο έστρεψε τα βλέμματα όλου του κόσμου στον Ρουμπιάλες, τον ίδιο που είχε αγγίξει τα γεννητικά του όργανα στο θεωρείο δίπλα στη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας και είχε προσβάλει τους επικριτές του στο ραδιόφωνο σε ώρα αιχμής.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε κερδίσει όλες τις μάχες στο παρελθόν και παρέμενε άτρωτος στη χρυσή κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου, προστατευμένος από τις ίδιες δυνάμεις που πλέον τον έχουν εγκαταλείψει.

Οι υποθέσεις του περνούσαν διαχρονικά στα ψιλά και ο αθλητικός αποκλεισμός του φαινόταν ανέφικτος. Τίποτα όμως δεν θα ήταν ίδιο μετά τον τελικό του γυναικείου Μουντιάλ.

Πέντε χρόνια σκανδάλων

Ισπανία: Παραιτείται ο Ρουμπιάλες έπειτα από τον σάλο για το φιλί στο στόμα της Ερμόσο-2

Ο Ρουμπιάλες έχει στο ενεργητικό του πέντε χρόνια θητείας, κατά την οποία η Ισπανία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα ανδρών και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών. Ωστόσο, το άδοξο τέλος αυτής της θητείας τον βρίσκει βαθιά τραυματισμένο ηθικά, ενδεχομένως και νομικά.

Έχει κατηγορηθεί για αυταρχισμό, και διωγμούς στελεχών της ομοσπονδίας, προμήθειες, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, ακόμα και για βίαιη συμπεριφορά. 

Αρχιτέκτονας που είχε αναλάβει για εργασίες στο σπίτι του στη Βαλένθια, τον κατηγόρησε ότι ήθελε να πληρώσει το προσωπικό του χρέος, διογκώνοντας τους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας, της οποίας ήταν τότε πρόεδρος.

Επιπλέον, τον μήνυσε για επίθεση. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, το 2017 «πάλεψε, με άρπαξε από το χέρι και με χτύπησε με τη γροθιά του και με την πόρτα ενός ταξί στο πλάι».

Το 2018 πραγματοποίησε ταξίδι στη Νέα Υόρκη, τα έξοδα για το οποίο «θα κάλυπτε με χρήματα της Ομοσπονδίας».

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Ρουμπιάλες επικαλέστηκε συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ και της Major League Soccer για να περάσει έξι ημέρες στις ΗΠΑ, συνοδεία Μεξικανού ζωγράφου. Τα έξοδα της παραμονής του εκεί καλύφθηκαν από τα ταμεία της ομοσπονδίας.

Χρυσές «προμήθειες»

Ισπανία: Παραιτείται ο Ρουμπιάλες έπειτα από τον σάλο για το φιλί στο στόμα της Ερμόσο-3

Το 2020 θα ερχόταν στο περιθώριο του φεστιβάλ Σαλομπρένια της Γρανάδας, νέο σκάνδαλο, πληροφορίες για το οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας το 2022.

Ο Χουάν Ρουμπιάλες, θείος και πρώην επιτελάρχης του ισχυρού άνδρα του ισπανικού ποδοσφαίρου, κατήγγειλε ενώπιον του Εισαγγελέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς την κάλυψη των εξόδων ιδιωτικών πάρτι με χρήματα της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Ρουμπιάλες πραγματοποίησε «στις αρχές του 2020 όργιο με συμμετοχή οκτώ ή δέκα νεαρών κοριτσιών σε ιδιωτικό σαλέ στη Σαλομπρένια, πληρώνοντας τα έξοδα με κάρτες της ομοσπονδίας».

Την ίδια χρονιά, στη σκιά του σκανδάλου της Σαλομπρένια, ο Ρουμπιάλες προκήρυξε πρόωρες εκλογές για την προεδρία της ομοσπονδίας.

Παρόλο που ο Ίκερ Κασίγιας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, τελικά ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης αποχώρησε από την κούρσα και άφησε ανοιχτό τον δρόμο στον Ρουμπιάλες.

Το 2022 ήταν η αρχή του τέλους του, καθώς ξέσπασε νέο σκάνδαλο με την αποκάλυψη της εφημερίδας «El Confidencial», η οποία ανέφερε ότι ο Ζεράρ Πικέ έλαβε προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση του Σούπερ Καπ στο Ριάντ.

Επιπλέον, ο Ρουμπιάλες κατηγορήθηκε για ηχογράφηση συνομιλιών μελών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Το μήνυμα στον Σάντσεθ

Ισπανία: Παραιτείται ο Ρουμπιάλες έπειτα από τον σάλο για το φιλί στο στόμα της Ερμόσο-4

«Πρόεδρε, πιστεύεις ότι το αξίζω αυτό;» είχε γράψει στον Πέδρο Σάντσεθ, σύμφωνα με την «El Confidencial». Η κυβέρνηση ζήτησε εξηγήσεις, αλλά η υπόθεση και πάλι δεν οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για φερόμενες παρατυπίες του Ρουμπιάλες, καθώς καταγγέλθηκε πως η ομοσπονδία κάλυπτε τα έξοδα για πολυτελές διαμέρισμα που διατηρούσε στην περιοχή Plaza de España της Μαδρίτης.

Πολλά υπήρξαν, στη διάρκεια της θητείας του, και τα σημεία τριβής με τους παίκτες και τις παίκτριες των εθνικών ομάδων της Ισπανίας.

Οι αντιπαραθέσεις κορυφώθηκαν με «εξέγερση» των παικτών τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ενώ ήταν στα χαρακώματα και με τη Γυναικεία Λίγκα.

Ωστόσο, το «μοιραίο χτύπημα» θα ερχόταν με το φιλί, ένδειξη κατά πολλούς του σεξισμού και της κουλτούρας ματσισμού που τον χαρακτηρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT