Ισπανία – O Ρουμπιάλες άλλαξε γνώμη: «Δεν παραιτούμαι»

Ισπανία – O Ρουμπιάλες άλλαξε γνώμη: «Δεν παραιτούμαι»

Υποστηρίζοντας πως είναι θύμα απόπειρας «κοινωνικής δολοφονίας» από τους εκπροσώπους ενός «ψευδο-φεμινισμού» ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες άλλαξε γνώμη. Το απόγευμα της Πέμπτης είχε ενημερώσει το στενό του περιβάλλον για το ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την αποχώρησή του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας.

Σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος, υποδέχτηκε την είδηση, σχεδόν πανηγυρίζοντας. 

Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, ο Ρουμπιάλες, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ανακοίνωσε την τελική του απόφαση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω δεχτεί πολλές πιέσεις, μου είπαν να παραιτηθώ γιατί τη Δευτέρα θα με απομακρύνουν, αλλά είμαστε σε μία χώρα που επικρατεί ο νόμος», πρόσθεσε.

Θα φτάσω μέχρι το τέλος

«Εκτιμώ ότι είμαι στην Ισπανία για να μπορώ να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και όποιος με γνωρίζει, γνωρίζει ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος», σημείωσε.

«Αυτή η εκστρατεία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ούτε στη δικαιοσύνη και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου», διαβεβαίωσε ενώπιον των 75 μελών της συνέλευσης, τα οποία τον χειροκρότησαν.

Παράλληλα, υποστήριξε πως είναι θύμα απόπειρας «κοινωνικής δολοφονίας» από τους εκπροσώπους ενός «ψευδο-φεμινισμού».  

Σάλος για το φιλί χωρίς συναίνεση

Ισπανία – O Ρουμπιάλες άλλαξε γνώμη: «Δεν παραιτούμαι»-1

Οι δηλώσεις του Ρουμπιάλες έρχονται στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε η κίνησή του να φιλήσει στο στόμα την παίκτρια Τζένι Ερμόσο, χωρίς τη συναίνεσή της, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή εντός και εκτός Ισπανίας, με πολλούς, συμπεριλαμβανομένων υπουργών, παικτών και προπονητών της κυβέρνησης, να ζητούν την παραίτησή του και να αναγκάζουν την ομοσπονδία να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση σήμερα Παρασκευή.

Η Ερμόσο σε δήλωσή της είχε αναφέρει ότι τέτοιες πράξεις «δεν πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητες».

Η μισόλογη συγγνώμη του Ρουμπιάλες την περασμένη Δευτέρα δεν κατάφερε να καταπνίξει τον σάλο και την Πέμπτη η FIFA κίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

Σημειώνεται ότι η πενταετής θητεία του στην προεδρία της ομοσπονδίας έχει σημαδευτεί από σειρά σκανδάλων και καταγγελιών σε βάρος του για διαφθορά, αυταρχικές μεθόδους, ακόμα και για βίαιη συμπεριφορά.

Με πληροφορίες από Reuters, El Mundo, El Pais

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT