Ζελένσκι και Φιντάν συζήτησαν για το διάδρομο των σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα

Ζελένσκι και Φιντάν συζήτησαν για το διάδρομο των σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα

Σε μήνυμα στο Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε πως συζητήθηκαν «πολλά σημαντικά ζητήματα»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο.

Σε μήνυμα που δημοσίευσε στο Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν «πολλά σημαντικά ζητήματα», μεταξύ των οποίων, η ειρηνευτική πρόταση της Ουκρανίας και οι προετοιμασίες για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συζήτηση για τους κινδύνους «που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό από την Ρωσία του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η Αγκυρα προσπαθεί να πείσει την Μόσχα να επιστρέψει στην συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT