Ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις τη νύχτα

Ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις τη νύχτα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία εξαπέλυσε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροπορική επίθεση στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας κατέρριψαν πυραύλους που κατευθύνονταν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε όλη την Ουκρανία, περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, είχαν σημάνει σειρήνες που προειδοποιούσαν για αεροπορικές επιδρομές, προτού αρθεί ο συναγερμός, γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Εχθρικοί στόχοι που κινούνταν προς την κατεύθυνση του Κιέβου καταστράφηκαν από τις αντιαεροπορικές δυνάμεις», ανέφερε παράλληλα σε ανάρτησή του στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ, πρόσθεσε.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κλίμακα της επίθεσης αυτής, ούτε για πιθανές ζημιές ή απώλειες.

«Κατάρριψη ουκρανικών drones»

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη διάρκεια της νύχτας έως τα ξημερώματα σήμερα, Κυριακή, σε δύο περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Ενα drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ, στη δυτική Ρωσία, και άλλο ένα στην περιφέρεια Κουρσκ, ακριβώς νότια της Μπριάνσκ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT