Δημοσκόπηση AP: Ο Μπάιντεν είναι «μεγάλος», ο Τραμπ είναι «διεφθαρμένος»

Δημοσκόπηση AP: Ο Μπάιντεν είναι «μεγάλος», ο Τραμπ είναι «διεφθαρμένος»

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο το 24% των Αμερικανών συνολικά επιθυμεί ο Μπάιντεν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ το 30% λέει το ίδιο για τον Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλος», «Μπερδεμένος», «Διεφθαρμένος», «Ανέντιμος. Αυτοί είναι μεταξύ των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί όταν τους ζητείται να περιγράψουν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη νέα δημοσκόπηση του Associated Press-NORC, οι ψηφοφόροι ερωτώνται τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν το όνομα των δυο πολιτικών. 

Για τον Μπάιντεν, το μεγαλύτερο ποσοστό – συμπεριλαμβανομένων τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων – ανέφερε την ηλικία του. Στα 80 του χρόνια, ο Δημοκρατικός πρόεδρος είναι μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Τραμπ, αλλά πολλοί Αμερικανοί εξέφρασαν πραγματικές ανησυχίες για την ικανότητά του να συνεχίσει ως πρόεδρος.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, έχει παραπεμφθεί σε τέσσερις υποθέσεις με 91 συνολικά ποινικές κατηγορίες αναφέρεται ως «διεφθαρμένος», «απατεώνας», «ψεύτης» και «ανέντιμος».

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο το 24% των Αμερικανών συνολικά επιθυμεί ο Μπάιντεν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ το 30% λέει το ίδιο για τον Τραμπ. Επίσης, το 62% των Αμερικανών δηλώνει ότι έχει δυσμενή γνώμη για τον Τραμπ με το 52% να λέει το ίδιο για τον Μπάιντεν.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν δήλωσε ότι η ηλικία του προέδρου δεν αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους, ιδίως σε σύγκριση με τα πολιτικά επιτεύγματα της κυβέρνησης. Σχολίασε επίσης ότι ανάλογες ήταν οι αντιλήψεις πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου έτους, τις οποίες όμως ο Μπάιντεν διέψευσε. 

Η δημοσκόπηση κατέδειξε επίσης τις γνωστές ιδεολογικές διαιρέσεις. Διαπιστώθηκε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό από τους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως «μπερδεμένος» για να περιγράψουν τον Μπάιντεν, καθώς και λέξεις όπως «διεφθαρμένος» ή «ακατάλληλος». Από την άλλη, οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό από τους Ρεπουμπλικανούς να αναφέρουν τη διαφθορά και την ανεντιμότητα για να περιγράψουν τον Τραμπ. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT