Πρώτο ταξίδι του Πούτιν στην Κίνα μετά το ένταλμα σύλληψης

Πρώτο ταξίδι του Πούτιν στην Κίνα μετά το ένταλμα σύλληψης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι μόλις ο τρίτος αρχηγός κράτους, ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το Κρεμλίνο προετοιμάζει ήδη την επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα για το Φόρουμ Ζώνη και Δρόμος τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους με γνώση του θέματος. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ να παραστεί στην εκδήλωση, δήλωσε μια από τις πηγές του Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι μόλις ο τρίτος αρχηγός κράτους, ο οποίος διαχρονικά έχει βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ενώ βρίσκεται ακόμα στην εξουσία. 

Yπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εκπροσωπήθηκε στην Σύνοδο των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ εκεί ήταν παρόντες και οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.

Η Νότια Αφρική αντιμετώπισε δίλημμα ως οικοδεσπότης της Συνόδου των BRICS επειδή, καθώς είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), θα έπρεπε να συλλάβει τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου εάν εκείνος πατούσε πόδι σε νοτιοαφρικανικό έδαφος.

Το ΔΠΔ εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν, κατηγορώντας τον για το έγκλημα πολέμου της αναγκαστικής μεταφοράς παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT