Γερουσία: Ο Μιτς Μακόνελ «πάγωσε» ξανά κατά την διάρκεια δηλώσεων

Γερουσία: Ο Μιτς Μακόνελ «πάγωσε» ξανά κατά την διάρκεια δηλώσεων

Προ μηνός ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία είχε ανάλογο περιστατικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ φάνηκε να παγώνει και πάλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Κόβινγκτον του Κεντάκι. 

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής σταμάτησε για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα αφού τον ρώτησαν αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Οταν έγινε φανερό ότι ο Μακόνελ δεν μπορούσε να απαντήσει, ένας βοηθός τον πλησίασε και τον ρώτησε: «Ακούσατε την ερώτηση, γερουσιαστά;». Ο Μακόνελ συνέχισε να μην ανταποκρίνεται.

Μόλις ο Μακόνελ επανήλθε, απάντησε σύντομα σε άλλη ερώτηση σχετικά με τον Γενικό Εισαγγελέα του Κεντάκι Ντάνιελ Κάμερον, όπου ο βοηθός του χρειάστηκε να του επαναλάβει την ερώτηση. 

Προ μηνός, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Γερουσία σταμάτησε ξαφνικά να μιλάει με τους συναδέλφους και συνεργάτες του να τον ρωτούν αν αισθάνεται καλά. Στη συνέχεια ο ίδιος απομακρύνθηκε από τον χώρο.  

Μετά από εκείνο το περιστατικό το CNN, επικαλούμενο το γραφείο του ανέφερε ότι ο 81χρονος πολιτικός θα ολοκληρώσει τη θητεία που ξεκίνησε το 2020 στο τέλος της, δηλαδή το 2026. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακόνελ τον περασμένο Μάρτιο εισήχθη σε νοσοκομείο έπειτα από πτώση του σε ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον.

Ο Γερουσιαστής από το Κεντάκι που κατέχει τη θέση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία από το 2005 είναι παράλληλα και ο μακροβιότερος Γερουσιαστής στη θέση αυτή.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 1977 ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάικ Μάνσφιλντ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT