Βόρεια Κορέα: Πραγματοποίησε προσομοίωση πυρηνικού πλήγματος κατά της Νότιας Κορέας

Βόρεια Κορέα: Πραγματοποίησε προσομοίωση πυρηνικού πλήγματος κατά της Νότιας Κορέας

Οι πυραυλικές αυτές δοκιμές ήταν «απάντηση στην υπέρπτηση βομβαρδιστικών B-1B μεγάλου βεληνεκούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο των κοινών αεροπορικών γυμνασίων με τη Νότια Κορέα εντός της εβδομάδας». 

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα πως πραγματοποίησε προσομοιώσεις πυρηνικής επίθεσης κατά της Νότιας Κορέας, αλλά και κατάληψης εδαφών αντιπάλων της στην περίπτωση σύγκρουσης. 

Ο βορειοκορεατικός στρατός γνωστοποίησε πως εκτόξευσε δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από την πρωτεύουσα της χώρας το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο άσκησης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA. 

Βόρεια Κορέα: Πραγματοποίησε προσομοίωση πυρηνικού πλήγματος κατά της Νότιας Κορέας-1
Πηγή: KCNA via REUTERS 

Όπως ανέφερε, οι πυραυλικές αυτές δοκιμές ήταν απάντηση στην υπέρπτηση βομβαρδιστικών B-1B μεγάλου βεληνεκούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο των κοινών αεροπορικών γυμνασίων με τη Νότια Κορέα εντός της εβδομάδας. 

«(Η αεροναυτική άσκηση) αποτελεί σοβαρή απειλή για (τη Βόρεια Κορέα), καθώς ήταν ακριβώς σύμφωνα με το σενάριο για ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα στη Βόρεια Κορέα» δήλωσε το γενικό επιτελείο του κορεατικού λαϊκού στρατού. «Το KPA δεν παραβλέπει ποτέ τις απερίσκεπτες πράξεις των αμερικανικών δυνάμεων και των (νοτιοκορεατικών) στρατιωτικών γκάνγκστερ».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει δοκιμές με πυρηνικούς πυραύλους και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας πως θα τους χρησιμοποιήσει στην πιθανότητα πολέμου με τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT