Ο Γκραντ Σαπς νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας

Ο Γκραντ Σαπς νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας

O Γκραντ Σαπς θα είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας αντικαθιστώντας τον Μπεν Γουάλας, ο οποίος παραιτήθηκε.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΒρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι ο Γκραντ Σαπς θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Μπεν Γουάλας, ο οποίος παραιτήθηκε, νωρίτερα σήμερα Πέμπτη.

Ο Γκραντ Σαπς, πρώην υπουργός Ενεργειακής Ασφαλείας, από το 2010 και μετά, έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών, καθώς και επικεφαλής των κόμματος των Τόρις.

Η Κλερ Κουτίνιο θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Ενεργειακής Ασφάλειας, στο πλαίσιο μίνι ανασχηματισμού.

«Δεκατρία χρόνια αποτυχιών»

Ο σκιώδης υπουργός Άμυνας των Εργατικών, Τζον Χίλι, συνεχάρη τον Γκραντ Σαπς για τον νέο του ρόλο, αλλά προειδοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μετά από μία δεκαετία αποτυχίας των Συντηρητικών.

Ο βουλευτής των Εργατικών ανέφερε σε μήνυμά του στο X, πρώην Twitter: «Συγχαίρω τον Γκραντ Σαπς σήμερα. Το πρώτο καθήκον κάθε κυβέρνησης είναι να κρατήσει τη χώρα μας ασφαλή και θα συνεργάζομαι πάντα με τον νέο υπουργό Άμυνας σε αυτή τη βάση, ειδικά για την Ουκρανία».

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως, ότι «μετά από 13 χρόνια αποτυχιών των Συντηρητικών στην άμυνα, μία αλλαγή στην κορυφή» δεν θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT