Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος έπεσε με φορτηγό σε σημείο ελέγχου – Νεκροί ένας Ισραηλινός και ο δράστης

Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος έπεσε με φορτηγό σε σημείο ελέγχου – Νεκροί ένας Ισραηλινός και ο δράστης

Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού σκότωσε σήμερα, Πέμπτη 31/8, έναν Ισραηλινό στρατιώτη πέφτοντας με το όχημά του σε σημείο ελέγχου στο όριο με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην καταδίωξη που ακολούθησε.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού σκότωσε σήμερα, Πέμπτη 31/8, έναν Ισραηλινό στρατιώτη πέφτοντας με το όχημά του σε σημείο ελέγχου στο όριο με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην καταδίωξη που ακολούθησε, ανέφεραν η ισραηλινή αστυνομία και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Ο στρατός ανέφερε μόνο πως τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν στο συμβάν, στην ισραηλινή πλευρά του σημείου ελέγχου Μακαμπίμ, πάνω σε έναν κύριο δρόμο. Ιατρικοί αξιωματούχοι είπαν πως ένας από αυτούς πέθανε.

Η αστυνομία ανέφερε αρχικά πως ο οδηγός, ένας 41χρονος που είχε άδεια εργασίας στο Ισραήλ, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε έξω από το κοντινό παλαιστινιακό χωριό Νιλίν.

Παρόλα αυτά, δηλώθηκε στη συνέχεια νεκρός, όπως ανέφερε η αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε το συμβάν τρομοκρατική επίθεση.

Η ισλαμιστική οργάνωση μαχητών Χαμάς, η οποία έχει αυξήσει τις επιθέσεις στη Δυτική Όχθη σε μια πρόκληση προς το Ισραήλ και την υποστηριζόμενη από τη διεθνή κοινότητα Παλαιστινιακή Αρχή, χαρακτήρισε το συμβάν «ηρωική επιχείρηση» όμως δεν διεκδίκησε την ευθύνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT