ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης πιτσαρίας ξόδεψε τις επιδοτήσεις της πανδημίας σε φάρμα αλπάκα

ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης πιτσαρίας ξόδεψε τις επιδοτήσεις της πανδημίας σε φάρμα αλπάκα

Ο εν λόγω επιχειρηματίας συγκαταλέγεται μεταξύ των περίπου 3.100 Αμερικανών που έχουν κατηγορηθεί για απάτη με τις επιδοτήσεις και τα δάνεια της πανδημικής περιόδου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ομοσπονδιακός δικαστής στη Μασαχουσέτη καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης πρώην ιδιοκτήτη πιτσαρίας και τον διέταξε να πληρώσει σχεδόν 680.000 δολάρια για απάτη και ξέπλυμα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ντάνα Μακιντάιρ, ιδιοκτήτης πιτσαρίας στην περιοχή της Βοστώνης υπέβαλε αίτηση στήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση. Στη συνέχεια ξόδεψε τα 660.000 δολάρια που εγκρίθηκαν για να για να αγοράσει μια φάρμα στο Βερμόντ, οκτώ αλπάκα, ένα φορτηγό και ένα vintage αυτοκίνητο.

«Αυτό δεν ήταν ένα στιγμιαίο ατόπημα λόγω πανδημίας», ανέφερε σε δήλωσή του, ο εκτελών χρέη εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Μασαχουσέτη. «Εκλεψε από τους Αμερικανούς φορολογούμενους και τις πολλές μικρές επιχειρήσεις που πραγματικά χρειάζονταν αυτά τα δάνεια για να επιβιώσουν».

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς ερευνητές, τον Μάρτιο του 2020, ο τότε ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Rasta Pasta Pizzeria, χρησιμοποίησε τα ονόματα των ενήλικων παιδιών του για να υποβάλει αίτηση για δύο δάνεια για επιχειρήσεις που δεν υπήρχαν, συμπεριλαμβανομένης μιας με το όνομα «Dana’s Dank Pies».

Το 2021, αφού αγόρασε τα αλπάκα, άνοιξε τη φάρμα Houghtonville, περίπου 100 μίλια βορειοδυτικά της Βοστώνης. Μια ιστοσελίδα για τη φάρμα αναφέρει ότι προσφέρει τη δυνατότητα να ταΐσει κανείς τα ζώα με το χέρι ή να κάνει βόλτα μαζί τους, με λουρί, δίπλα στον ποταμό Saxtons. Το κτήμα διαθέτει επίσης μια αγροικία που είναι καταχωρημένη στην Airbnb.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας συγκαταλέγεται μεταξύ των περίπου 3.100 Αμερικανών που έχουν κατηγορηθεί για απάτη με τις επιδοτήσεις και τα δάνεια της πανδημικής περιόδου, καθώς οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς προσπαθούν να ανακτήσουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT