Ο Ερντογάν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον Τούρκο κροίσο που τραυματίστηκε στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον Τούρκο κροίσο που τραυματίστηκε στην Ελλάδα

O Σαμπαντζί ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, έχει αποφύγει τον κίνδυνο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον πρόεδρο της Esas Holding Αλί Σαμπαντζί και τη σύζυγό του οι οποίοι νοσηλεύονται στην Κωνσταντινούπολη μετά το θαλάσσιο ατύχημα που είχαν προ ημερών στην Ελλάδα. 

Το ζεύγος Σαμπαντζί, που διακομίστηκε αρχικά στην Αλικαρνασσό και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζει τη αποθεραπεία του στο αμερικανικό νοσοκομείο.

Ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Φενερμπαχτσέ, Αλί Κοτς, ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση του ζευγαριού και εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Σε δήλωση της Esas Holding αναφέρεται πως η θεραπεία του Αλί Σαμπανσί συνεχίζεται σε απλό θάλαμο. 

Το ζεύγος ταξίδευε με τα παιδιά του από τους Λειψούς, με προορισμό ένα εστιατόριο στη Λέρο, όταν συνέβη το ατύχημα με σκάφος το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα sozcu, τα δύο παιδιά τους, Σεβκέτ Εμρεκάν και Καάν Αλί, πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι πρόεδρος της Esas, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Pegasus Airlines, καθώς και επενδύσεις σε αρκετές μεγάλες τουρκικές startups, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας παράδοσης Getir και της πλατφόρμας μάρκετινγκ Insider. Ο όμιλος διαθέτει επίσης ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας που εκτείνεται σε ολόκληρη την Τουρκία. 

Η σύζυγός του είναι κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος ήταν, μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτης της Hurriyet. To 2018, ωστόσο, η οικογένεια Ντογκάν, υπό την πίεση της Αγκυρας, πούλησε την εφημερίδα και άλλα μέσα ενημέρωσης στον φιλοκυβερνητικό όμιλο Demiroren, του οποίου η επιχείρηση καλύπτει την ενέργεια, την αγορά λαχείων και τα ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT